fredag 4 november 2011

Vinterlängtan


Vinter betyder rå kyla, slask, pulsande i snö, halka, ett evigt frysande och snart är den faktiskt här, denna fasansfulla, långa kalla vinter. Varje år går vi och fasar över den!


Vi klagar och jämrar oss över den och längtar efter den varma sommaren, men vi borde sluta slösa tid på att längta och istället få upp nya ögon för vintern och tycka om den! Helhjärtat! Om det är svårt tycker jag att du kan leta fram boken "Olles skidfärd" av Elsa Beskow. Denna bok om någon kan få alla barn men även mammor och pappor att drömma sig bort till stora isbjörnar och snö som glittrar som diamanter!


Boken handlar om pojken Olle och hans spännande färd genom skogen på skidor. Han träffar farbror Rimfrost som tar med honom genom ett fantastiskt vinterlandskap till ett oförglömligt möte med Gumman Tö och Kung Vinter.

Boken finns säkerligen att låna på närmaste bibliotek och jag lovar att man får ett helt annat synsätt på vintern.
Kliv in i denna fantastiska drömvärld av glittrande rimfrost, snötyngda träd och snälla isbjörnar. Klä ut dig till Farbror Rimfrost eller Olle i vinter, eller vem vet du kanske t.o.m får träffa någon av dem när man är ute och pulsar i skogen! 

Genom inspiration ifrån denna bok har jag samlat ett gäng kläder som tål alla vinterns aktiviteter. Allt från att bygga kvarterets största igloo, en vacker snölykta eller kanske en 2 meter hög snögubbe!
Låtbarnen välja näsa, en morot är inte ett måste!





















Ha en skön helg med mycket bus! 

Mimi :)

1 kommentar:

Annica sa...

Hej Mimi,
tack för dina sköna inlägg, gott att se att Oii bloggen är fått en ny puls!